Wie zijn wij?

Op 3 september 2012 is de studie Nanobiologie van start gegaan. De studenten krijgen bij deze opleiding de unieke kans om onderwijs te ervaren in 2 verschillende steden: Delft en Rotterdam. De eerste twee jaar hebben de VvTP en de MFVR de studenten Nanobiology met open armen ontvangen bij hun vereniging. In die tijd is wel een sterke behoefte aan een eigen studievereniging ontstaan. Een studievereniging die recht doet aan het unieke karakter van de studenten Nanobiology. Daarom is op 20 november 2014 de Studievereniging voor Nanobiology (SVNB) Hooke opgericht. De naam is een verwijzing naar Robert Hooke, begenadigd uitvinder van zowel de spiraalveer als de fotografische iris. Hooke introduceerde het woord ‘cel’ en is daarmee een pionier met een multidisciplinair karakter.

Nu het fundament van de studievereniging gelegd is, begint de tijd waarin de vereniging vorm wordt gegeven op een manier die recht doet aan het unieke karakter van de student Nanobiology. De komende jaren zal er ruimte liggen voor ontplooiing en ontwikkeling.

SVNB Hooke heeft een paar doelen voor ogen. Één hiervan is het monitoren en verbeteren van het onderwijs. Onder leiding van onze commissaris onderwijs worden College Responsie Groepen worden gehouden om studenten de kans te geven hun mening over het aangeboden onderwijs te geven. Vervolgens zullen deze opmerkingen besproken worden met de betrefende professoren, de opleidingscommissie of de opleidingsdirecteur. De studie is een paar jaar oud dus er is nu een goede samenwerking tussen student en docent. Ook wordt de boekverkoop geregeld.

Daarnaast zorgt het voor verbreding en verdieping in het Nanobiology vakgebied. Door middel van excursies naar verschillende bedrijven in binnen- en buitenland hopen we studenten een beter idee te geven van hoe het er in de praktijk en in het bedrijfsleven aan toe gaat. Door middel van symposia en lunchlezingen kunnen studenten kennis opdoen over een specifiek onderwerp.

Hiernaast verzorgt de vereniging onstpannende activiteiten zodat de studenten elkaar ook naast hun studie tegen kunnen komen en zo een betere band kunnen vormen. Het is ook fijn om elkaar tegen te komen op andere plekken dan in de collegebanken. Denk hierbij aan een wintersportvakantie, borrels en dagactiviteiten.