Nieuws

14
Nov

TUDelft iGEM Dream Team valt in de prijzen in Boston

Gisteren heeft het TUDelft iGEM Dream Team een ongelooflijk groot aantal prijzen gewonnen bij de finale van de iGEM competitie in Boston, waaronder de overgraduate Grand Prize. Met hun project genaamd Case13a hebben ze een gereedschap ontwikkeld waarmee boeren antibioticaresistente bacteriën snel en goedkoop kunnen detecteren, waardoor ze deze bacteriën gericht kunnen behandelen en het proces van bacteriën die antibioticaresistent worden kunnen verlangzamen.

De andere prijzen die ze gewonnen hebben zijn: Beste Innovatie in Meting, Beste Integrated Human Practices, Best Ondersteunde Ondernemerschap, Beste Composite Part, Beste Part Collection, Beste Onderwijs en Maatschappelijke Betrokkenheid, Beste Nieuwe Applicatie en Beste Presentatie.

We zijn enorm trots op het team, wat onder andere bestaat uit negen leden van onze vereniging: Hielke Walinga, Jasper Veerman, Jeroen Jacques, Amária Vledder, Floor de Jong, Gabriella Tany, Isabell Trinh, Fiona Murphy en Kasper Spoelstra. We willen hen en de rest van het team feliciteren met deze prachtige overwinning.

14
Nov

TUDelft iGEM Dream Team wins incredible amount of prizes in Boston

Yesterday, the TUDelft iGEM Dream Team have won an incredible amount of prizes at the final of the iGEM competition in Boston, including the overgraduate Grand Prize! With their project called Case 13a, they developed a tool for farmers to detect antibiotic resistance in bacteria fast and cheap, in order for them to treat these bacteria in a directed way and slow down the process of bacteria becoming antibiotic resistant.

The other awards they won are: Best Innovation in Measurement, Best Integrated Human Practices, Best Supporting Entrepreneurship, Best Composite Part, Best Part Collection, Best Education and Public Engagement, Best New Application and Best Presentation.

We are amazingly proud of the team, including nine members of our study association: Hielke Walinga, Jasper Veerman, Jeroen Jacques, Amária Vledder, Floor de Jong, Gabriella Tany, Isabell Trinh, Fiona Murphy and Kasper Spoelstra. We want to congratulate them and the other team members with this wonderful achievement.