Nieuws

13
Jan

De boekenclub zoekt leden

Als student Nanobiologie neem je natuurlijk deel aan een enorm uitdagend programma. Toch kan het voorkomen dat je behoefte hebt aan intellectuele verbreding en verdieping. Om dit te ondervangen gaat binnenkort de Nanobiologie boekenclub van start. Wij zullen ons in eerste instantie richten op boeken met enige relatie tot onze studie, maar dat moet vooral zo breed mogelijk worden opgevat.

Boekenclub

We beginnen met een nanobiologische klassieker avant la lettre: ‘What is Life?’ van Erwin Schrödinger uit 1944. In dit boek zet de dan al beroemde physicus zijn ideeën over de biologie uiteen, redenerend vanuit natuurkundige inzichten. Watson en Crick, de ontdekkers van DNA, halen hem beiden aan als inspiratiebron voor hun onderzoek naar een ‘molecuul voor erfelijkheid’. We zullen het boek samen met Bertus Beaumont, docent van het tweedejaarsvak Evolution, bediscussiëren.

Boekenclub2

Het huidige concept is dat we eerst het boek zullen lezen en daarna zullen we het bespreken in de aanwezigheid van een, voor het boek relevante, spreker. Dit is momenteel de opzet van de ‘Booke club’. We gaan zien hoe het zich ontwikkelt! Heb je interesse om mee te doen? Mail dan naar mrna-hooke@tudelft.nl om door ons op de hoogte te worden gehouden. Ook zijn we heel erg benieuwd naar jullie ideeën, dus schroom niet daar over te mailen of om ons aan te spreken.

Met vriendelijke groet,

Max Betjes, Kees van Bezouw en Rachel Los