Hox

Met een studie als Nanobiologie is het soms lastig om aan je ouders uit te leggen wat dit nu precies inhoudt. Daarom is een ouderdag de perfecte dag om aan je ouders te laten zien wat je met de studie Nanobiologie nu eigenlijk doet en wat je ermee kan worden.

Op deze dag komen de verschillende aspecten van Nanobiologie aan bod en laten we de ouders zien hoe een typische dag als Nanobioloog eruit ziet. Natuurlijk brengen we de ouders ook zelf in actie door ze onder andere practica te laten doen.   

We hopen natuurlijk dat deze dag ook heel leerzaam is voor de ouders en dat ze veel leren over bijvoorbeeld verschillende enzymen die betrokken zijn bij belangrijke processen in het lichaam. Een van de meest complexe processen in het lichaam is de vorming van een embryo, waar bijzonder veel eiwitten voor nodig zijn om het proces aan te sturen. Een van deze eiwitten zijn de HOX proteins, zij zorgen ervoor dat de verschillende delen van een embryo worden verdeeld in vorm en functie.

Dus met de hulp van de HOX proteins wordt een embryo gevormd tot een baby en die baby misschien wel tot een Nanobioloog. Dat moet toch iets zijn om voor je ouders trots op te zijn.    


Functie verdeling 2017/2018

President: Nadyne Aretz
Secretaris: Julia Wenink
Thesaurier: Tim Zonjee
Commissaris logistiek: Olivier Muzerie
Commissaris promo: Dylan Heath
QQ: Myrthe Smit