Krijg je eigen E. Coli cartoon op de iGEM TU Delft DreamTeam pagina’s!

iGEM is wereldwijd de grootste studentencompetitie in de synthetische biologie. Elk jaar wordt er een nieuw team gevormd dat werkt aan het oplossen van maatschappelijke problemen met de moleculaire gereedschappen uit ons vakgebied. Als nanobiologiestudenten passen zij uitstekend in dit team; dit jaar doen er maar liefst negen nanobiologen mee. Meedoen aan iGEM is een uitgelezen kans om onze opgedane kennis uit te testen in de praktijk en om ervaring op te doen met werken in groepsverband, leidinggeven en in het lab werken. Volgend jaar zou jij ook mee kunnen doen!

Na successen met een doe-het-zelf 3D-biofilmprinter (2015) en biologische lenzen en lasers (2016) gaan ze dit jaar werken aan antibioticaresistentie detectie. Antibioticaresistentie is een groot gevaar voor gezondheid, voedselveiligheid en ontwikkeling. Het team wil een goedkoop systeem ontwikkelen waarmee antibioticaresistentie-genen kunnen worden gedetecteerd. Hierdoor kunnen antibiotica gerichter toegediend worden en wordt de ontwikkeling van resistente bacteriën geremd. Dit doen ze met behulp van een CRISPR-Cas systeem waarover recent een wetenschappelijke publicatie is verschenen (Cas13a). Om hun project uit te voeren modificeren ze bacteriën zodat ze Cas13a aanmaken. Deze Cas13a willen ze purificeren om in hun device te gebruiken. Helaas is deze purificatie een erg duur proces door alle labbenodigdheden. Ze hebben jullie hulp hard nodig om dit te financieren en vragen daarom om een kleine bijdrage. Als dank zal je een eigen E. Coli cartoon op hun Facebook-pagina en website krijgen!

Vind de crowdfunding pagina en meer informatie over het project hier: