Geschiedenis

De studie Nanobiology is in september 2012 van start gegaan. In het tweede studiejaar is, onder leiding van de verenging van Technische Physica in Delft (de VvTP) en de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam (MFvR), het oprichtingsbestuur bestaande uit 5 studenten opgericht. Zij kregen de nobele taak mee om een zelfstandige studievereniging voor en door Nanobiology studenten op te richten. Binnen een half jaar lang hebben zij administratief alles op orde gekregen en nagedacht over hoe de nieuwe vereniging vorm moest worden gegeven..

Op 20 november 2014 wisten ze ons te verheugen met de geboorte van de Studievereniging voor Nanobiology Hooke (S.V.N.B. Hooke). Met de naam eerden ze de Engelse natuurkundige Robert Hooke, bekend van de naar hem vernoemde veerwet, die in het eerste studiejaar vaak terug zal komen. Bovendien vindt het woord ‘cel’ haar oorsprong in één van zijn boeken. Hij sloeg een brug tussen natuurkunde en biologie; dat is ook waar de studie naar streeft.

Het succesvolle, uitverkochte openingsfeest op 2 april 2015 en het openingssymposium gaf een goede kick-start. Hierna zijn nog rondleidingen naar bedrijven en activiteiten georganiseerd. Hoewel S.V.N.B. Hooke nog een kleine vereniging is, zijn de activiteiten druk bezocht en heerst er een goede en hechte sfeer. Alles staat nog in de steigers, alles is nog mogelijk en de vereniging is klaar om verder te groeien.

Tekenon

De officiële, wettelijke geboorte van de studievereniging; tekenen van de statuten.