Symposium 2017

Symposium 2017

Zooming into bionanoscience, walking down to 10-9
Het jaarlijkse nanobiology symposium komt er weer aan! 17 mei is het zover. De ontvangst is vanaf 12:30 en om 13:00 gaat het symposium van start. Het symposium vindt plaats in collegezaal D in de Aula en zal duren tot 16:30. Achteraf zal er ook een borrel worden gehouden in de Frans van Hasseltzaal.

Dit jaar zullen drie grote namen spreken op het symposium: Dr. Wiro Niessen, Dr. Christine Mummery en Prof. Vincent Icke.

Wiro Niessen is hoogleraar biomedische beeldanalyse aan het Erasmus MC en de TU Delft en oprichter en wetenschappelijk directeur van Quantib, een Erasmus MC spin-off op gebied van de beeldanalyse en artificiële intelligentie. Vorig jaar kreeg hij zelfs de prestigieuze Simon Stevin Meester prijs, de grootste prijs in Nederland voor technisch wetenschappelijk onderzoek.

Christine Mummery is de voorzitter van “Anatomy and Embryology” en professor Developmental Biology aan het LUMC. Haar onderzoek betreft cardiovasculaire ontwikkeling en ziekte modellen gebaseerd op menselijke stamcellen. Een paar jaar terug heeft ze ook een boek geschreven wat zeer goed ontvangen werd, “Stem Cell: Scientific Facts and Fiction”.

Vincent Icke is professor theoretische astrofysica aan de Universiteit Leiden en daarnaast is hij publicist. Naast zijn wetenschappelijk werk is professor Icke ook actief betrokken bij het populariseren van de wetenschap. Zo was hij regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door om actuele gebeurtenissen in een breder, wetenschappelijk verantwoord perspectief te plaatsen.

Je kan je kaartje via dit formulier kopen! Het Facebook evenement is hier te vinden.

May 17, 2017

The annual Nanobiology symposium is almost there! May 17th the symposium will be held in the aula, lecture hall D. The doors open at 12:30 and we be from 13:00 till 16:30, after which we will provide snacks and refreshments in the Frans van Hasseltzaal.

This year we have the pleasure to have three well known speakers at our symposium; Dr. Wiro Niessen, Dr. Christine Mummery and Prof. Sir Vincent Icke.

Wiro Niessen is professor biomedical imageanalysis at the Erasmus MC and at the TU Delft. Wiro Niessen is the founder and scientific director of Quantib bv. Last year he even got the prestigious Simon Stevin meester price!! This is the biggest price in the Netherlands for technical scientific research.

Christine Mummery is Chair of Anatomy and Embryology and Professor of Developmental Biology at Leiden University Medical Center. Her research concerns cardiovascular development and disease models based on human stem cells She recently wrote a lay-guide on stem cells which was very well received “Stem Cell: Scientific Facts and Fiction”.

Vincent Icke is professor theoretical astrophysics at the Leiden University and next to that he is a publicist. Besides his research, Vincent Icke is also actively involved in popularising science. He was, for example, a regular guest at “De Wereld Draait Door” to put current events in a broader, scientifically accurate, perspective.

We are looking forward to welcome you at our symposium!
You can purchase your tickets using this Google Form.