Symposium 2017

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Symposium 2017

mei 17, 2017

Zooming into bionanoscience, walking down to 10-9
Het jaarlijkse nanobiology symposium komt er weer aan! 17 mei is het zover. De ontvangst is vanaf 12:30 en om 13:00 gaat het symposium van start. Het symposium vindt plaats in collegezaal D in de Aula en zal duren tot 16:30. Achteraf zal er ook een borrel worden gehouden in de Frans van Hasseltzaal.

Dit jaar zullen drie grote namen spreken op het symposium: Dr. Wiro Niessen, Dr. Christine Mummery en Prof. Vincent Icke.

Wiro Niessen is hoogleraar biomedische beeldanalyse aan het Erasmus MC en de TU Delft en oprichter en wetenschappelijk directeur van Quantib, een Erasmus MC spin-off op gebied van de beeldanalyse en artificiële intelligentie. Vorig jaar kreeg hij zelfs de prestigieuze Simon Stevin Meester prijs, de grootste prijs in Nederland voor technisch wetenschappelijk onderzoek.

Christine Mummery is de voorzitter van “Anatomy and Embryology” en professor Developmental Biology aan het LUMC. Haar onderzoek betreft cardiovasculaire ontwikkeling en ziekte modellen gebaseerd op menselijke stamcellen. Een paar jaar terug heeft ze ook een boek geschreven wat zeer goed ontvangen werd, “Stem Cell: Scientific Facts and Fiction”.

Vincent Icke is professor theoretische astrofysica aan de Universiteit Leiden en daarnaast is hij publicist. Naast zijn wetenschappelijk werk is professor Icke ook actief betrokken bij het populariseren van de wetenschap. Zo was hij regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door om actuele gebeurtenissen in een breder, wetenschappelijk verantwoord perspectief te plaatsen.

Je kan je kaartje via dit formulier kopen! Het Facebook evenement is hier te vinden.

Gegevens

Datum:
mei 17, 2017