Professoren in de Theaterarena

Professoren in de Theaterarena

april 24 @ 20:30 - 22:30

Als vervolg op Westworld zullen we naar Professoren in de Theaterarena gaan, dat deze week als thema heeft: Artificial Intelligence for Humanity.

“Kunstmatige Intelligentie is niet meer alleen een wetenschappelijke discipline maar krijgt meer en meer invloed op ons dagelijks leven. In gebieden zoals welzijn en gezondheidszorg, transport en zelfs mode wordt software ontwikkeld die zelfstandig kan redeneren en beslissingen nemen. Dit biedt allerlei kansen, maar mensen maken zich ook zorgen.

Want hoe houden we controle over de technologie?
Hoe kunnen we technologie ontwikkelen die ons ondersteunt in plaats taken helemaal overneemt? En waar is die menselijke betrokkenheid belangrijk? Hoe kunnen we zorgen dat we snappen waarom de machine bepaalde beslissingen neemt? Hoe zorgen we dat lerende systemen niet de vooroordelen van mensen overnemen? We gaan in gesprek over deze vragen, waarin centraal staat hoe we kunstmatige intelligentie kunnen ontwikkelen voor mensen – die mensen ondersteunt, en die ons menszijn respecteert.”

De sprekers zijn:

• Dr. Birna van Riemsdijk; assistant professor in “Interactive Intelligence” (TU Delft)
  • Prof. Peter Lucas; hoogleraar “artificial Intelligence” (Radboud Universiteit Nijmegen en Universiteit Leiden)
  • Dr. Geke Ludden; associate professor Interaction Design (Universiteit Twente)

Je kan hier je kaartje kopen, en er zal snel een Google Form verschijnen waarmee je via Hooke een kaartje kan halen.

Datum:
april 24