Nanobiology Venture Café

Nanobiology Venture Café

May 4, 2017 @ 15:00 - 20:00

Op 4 mei organiseert de mastercommissie van Hooke, samen met LS&H Lawyers, het Nanobiology Venture Café in het Cambridge Innovation Centre in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Het evenement begint om 15:00 met een algemene introductie vanuit de studie en vanuit Venture Café.
Hierna zullen er meerdere breakout sessions plaatsvinden: dit zijn inspirerende, interactieve sessies waar een van onze studenten haar/zijn project introduceert en vervolgens een gerelateerd bedrijf of instituut op inhaakt. Een paar voorbeelden:
  • CRISPR-Cas9 is een systeem dat wordt bestudeerd door verschillende onderzoeksgroepen in de faculteit. Hoe kan deze techniek gebruikt worden door bedrijven in de zaadveredeling om gewassen naar een hoger niveau te tillen?
  • Onze studenten werken aan technieken die personalised medicine mogelijk maken. Helaas is de huidige wet en regelgeving niet gebouwd op zorg op persoonlijk niveau. Hoe kan het dat onze wetgeving zover achterloopt op de wetenschappelijke ontwikkelingen? En, belangrijker nog, wat kunnen wij doen om te zorgen dat het huidige systeem op zo’n manier wordt aangepast dat personalised medicine geïmplementeerd kan worden?
  • Wetenschappelijke ontdekkingen zorgen soms voor grote veranderingen in het werkveld. Maar, met een goed idee ben je er nog lang niet. Hoe hebben succesvolle ondernemers hun idee naar de markt weten te brengen?

Dus houd de datum vrij en wij houden jullie op de hoogte!

May 4, 2017
Time:
On May 4th, S.V.N.B. Hooke’s master committee organizes the Nanobiology Venture Café together with LS&H Lawyers in the Cambridge Innovation Center in the Rotterdam Groothandelsgebouw. We start the afternoon around 15.00 with a general introduction about the study program and the Venture Café.
This talk will be followed by several breakout sessions: inspiring interactive sessions, where one of our students introduces his/her project and is joined by a company or institution that works on related topics in their daily routine. Examples include:
  • The CRISPR-Cas9 system is studied by several groups in our faculty. How can companies in the field of agriculture utilize these molecular machines to take their crops to the next level?
  • Our students work on developing techniques that will allow personalized medicine. However, current rules and regulations will not allow implementation of this tailor made healthcare. How come our laws are falling behind with technological advances? And, more importantly, what can we do to allow a safe way to implement regulations that will allow personalized medicine?
  • Scientific discoveries sometimes shake their respective fields. However, having a good idea is only part of the deal. How did successful entrepreneurs take their idea to the market?
Please save the date, and we will keep you informed!

May 4, 2017
Time: