Nanobiology Venture Café

• Dit event is voorbij.

Nanobiology Venture Café

mei 4, 2017 @ 15:00 - 20:00

Op 4 mei organiseert de mastercommissie van Hooke, samen met LS&H Lawyers, het Nanobiology Venture Café in het Cambridge Innovation Centre in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Het evenement begint om 15:00 met een algemene introductie vanuit de studie en vanuit Venture Café.
Hierna zullen er meerdere breakout sessions plaatsvinden: dit zijn inspirerende, interactieve sessies waar een van onze studenten haar/zijn project introduceert en vervolgens een gerelateerd bedrijf of instituut op inhaakt. Een paar voorbeelden:
  • CRISPR-Cas9 is een systeem dat wordt bestudeerd door verschillende onderzoeksgroepen in de faculteit. Hoe kan deze techniek gebruikt worden door bedrijven in de zaadveredeling om gewassen naar een hoger niveau te tillen?
  • Onze studenten werken aan technieken die personalised medicine mogelijk maken. Helaas is de huidige wet en regelgeving niet gebouwd op zorg op persoonlijk niveau. Hoe kan het dat onze wetgeving zover achterloopt op de wetenschappelijke ontwikkelingen? En, belangrijker nog, wat kunnen wij doen om te zorgen dat het huidige systeem op zo’n manier wordt aangepast dat personalised medicine geïmplementeerd kan worden?
  • Wetenschappelijke ontdekkingen zorgen soms voor grote veranderingen in het werkveld. Maar, met een goed idee ben je er nog lang niet. Hoe hebben succesvolle ondernemers hun idee naar de markt weten te brengen?

Dus houd de datum vrij en wij houden jullie op de hoogte!

Datum:
mei 4, 2017